Lawatan Delegasi Daripada Perserta National Training Course, The Institute Of Higher Studies For Science And Technology (IHEST), FRANCE | INSTITUT PERHUTANAN TROPIKA DAN PRODUK HUTAN
» AKTIVITI » Tahniah Prof. Madya Dr. Mariani Mansor

Tajuk Acara
Lawatan Delegasi daripada perserta National Training Course, The Institute of Higher Studies for Science and Technology (IHEST), FRANCE
Tarikh
14 Feb 2019 - 14 Feb 2019
Masa
12.00 - 06.00
Lokasi
UPM
Ringkasan Acara
Perwakilan akan melawat Singapura dan Malaysia sebagai sebahagian daripada kajian kes latihan mereka. Lawatan ke Singapura dan Malaysia adalah untuk mengenal pasti pilihan yang dibuat oleh Singapura dan Malaysia dari segi penyelidikan, pendidikan tinggi, inovasi dan pembangunan, membandingkan sistem dan meletakkannya ke dalam perspektif dari segi isu-isu global. Bagaimanakah negara-negara seperti Singapura dan Malaysia mengubah diri mereka sendiri? Berdasarkan model pembangunan apa yang mereka buat peralihan? Perjalanan ini akan menggambarkan fokus Singapura terhadap pembangunan mampan dan pembangunan ekonomi Malaysia yang unik.

Kemaskini:: 28/07/2023 [norfaryanti]

SXDdMAv~