Firefly Webinar : Conserving " Jewel Of The Night" Throught Ecotourism | INSTITUTE OF TROPICAL FORESTRY AND FOREST PRODUCTS
» ACTIVITIES »

Event Title
Firefly webinar : Conserving " Jewel of the Night" Throught Ecotourism
30 Mar 2021 - 30 Mar 2021
Zoom
Event Summary
OBJEKTIF PROGRAM 1- Mengetahui peranan yang boleh dimainkan oleh pihak pemegang taruh (komuniti setempat dan agensi) dalam menangani dan mengimbangi populasi kelip kelip di Kampung Kuantan 2- Mengenalpasti aktiviti-aktiviti, sumbangan dan usaha konservasi bagi pemuliharaan yang telah, sedang dan akan dijalankan oleh pihak-pihak berkepentingan di dalam usaha mengekang kemerosotan populasi kelip-kelip di Kampung Kuantan 3- Menyenaraikan isu risiko dan cabaran yang dihadapi oleh pelbagai pemegang taruh di dalam pengurusan konservasi populasi kelip-kelip di Kampung Kuantan. 4- Menjadi medium di dalam mengetahui perancangan masa hadapan, cadangan penyelesaian dan kaedah dalam mengurus-sama persekitaran santuari kelip-kelip Kampung Kuantan.

Updated:: 02/08/2023 [hasnan]

INSTITUTE OF TROPICAL FORESTRY AND FOREST PRODUCTS