Majlis Menandatangani MoU Antara UPM Dan Borneo Forestry Cooperative (BFC) | INSTITUT PERHUTANAN TROPIKA DAN PRODUK HUTAN
» AKTIVITI » UPM Menang Hadiah Utama Pengurusan Harta Intelek Negara

Tajuk Acara
Majlis Menandatangani MoU antara UPM dan Borneo Forestry Cooperative (BFC)
Tarikh
03 Dec 2018 - 03 Dec 2018
Masa
Galeri Putra, UPM
Ringkasan Acara
Majlis menandatangani MoU antara Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Borneo Forestry Cooperative (BFC) telah dirasmikan oleh Timbalan Naib Canselor Penyelidikan dan Inovasi, Prof. Dr. Zulkifli Idrus dan MoU telah ditandatangani oleh wakil BFC iaitu Pengerusi BFC, David Boden dan disaksikan oleh Pengarah BFC Research and Development Sdn. Bhd., Encik Hattah Jaafar. Sementara bagi pihak UPM, MoU itu ditandatangani oleh Naib Canselor UPM, Prof. Datin Paduka Dato 'Aini Ideris, disaksikan oleh Pengarah INTROP, Prof. Dr. Ahmad Ainuddin Nuruddin. Bidang kerjasama antara kedua belah pihak termasuk projek penyelidikan bersama di perladangan hutan tropika; kemajuan status akademik di kalangan kakitangan UPM dan BFC dan pelajar; bekerjasama dalam menganjurkan bengkel, syarahan, seminar dan persidangan dan kerjasama lain yang akan dipersetujui bersama oleh kedua belah pihak.

Kemaskini:: 28/07/2023 [nazlia]

SXESMAJ~