INTROP Mendekati Komuniti Enau | INSTITUT PERHUTANAN TROPIKA DAN PRODUK HUTAN
» PUTRABAKTI » INTROP mendekati komuniti Enau

INTROP mendekati komuniti Enau

Persatuan Pembangunan dan Industri Enau Malaysia (PPIEM) bersama Institut Perhutanan Tropika dan Produk Hutan (INTROP), dengan sokongan Pusat Penyelidikan Komposit dan Kejuruteraan Bahan Termaju (AEMC), Universiti Putra Malaysia dan syarikat Hafiz Adha Enterprise telah berkolaborasi bagi mendekati komuniti enau di Bahau, Negeri Sembilan. Penyelidik INTROP diketuai oleh Prof. Ir. Dr. Mohd Sapuan Salit from Laboratory Bicomposite Technology.

Program Hari Terbuka Enau bersama penduduk setempat serta pengusaha-pengusaha Enau di seluruh Malaysia juga dilaksanakan bagi memperluaskan lagi potensi bagi pokok enau untuk dieksport ke luar Negara dan seterusnya menjana pendapatan yang berterusan kepada pengusaha-pengusaha Enau.

Tarikh Input: 07/10/2020 | norfaryanti

SXDdUAv~