Mendekati Isu Dan Cabaran Dalam Industri Berasaskan Kayu Sabah | INSTITUT PERHUTANAN TROPIKA DAN PRODUK HUTAN
» PUTRABAKTI » Mendekati isu dan cabaran dalam industri berasaskan kayu Sabah

Mendekati isu dan cabaran dalam industri berasaskan kayu Sabah

Tujuh penyelidik dari INTROP melawat Persatuan Industri Kayu Sabah (STIA) pada 22 Mei 2019. Mesyuarat itu dihadiri oleh ahli jawatankuasa STIA, Joseph Fong Hen Vun (Naib Presiden), Alfred Yong Chin Keong (Setiausaha Agung ), Sia Mee Kuong (Bendahari Agung), Linda Loh Siew Lian, dan Quek Siew Wah. Persatuan ini ditubuhkan untuk menyokong, melindungi dan menggalakkan kepentingan industri pemprosesan hiliran. Pertemuan itu adalah untuk membincangkan dan memahami isu dan cabaran semasa yang dihadapi oleh para pemain industri kayu di Sabah secara spesifik, dan untuk meneroka peluang kerjasama di masa hadapan dalam mengekalkan pertumbuhan industri perkayuan di Malaysia.

Tarikh Input: 07/10/2020 | norfaryanti

SXDdDAJ~