Penyediaan Dan Sifat Gentian Polimer Putaran Elektro Boleh Terbiodegradasi Dibantu Cecair Ionik | INSTITUT PERHUTANAN TROPIKA DAN PRODUK HUTAN
» ARTIKEL » Penyediaan dan Sifat Gentian Polimer Putaran Elektro Boleh Terbiodegradasi dibantu Cecair Ionik

Peningkatan kesedaran tentang alam sekitar dan pemuliharaan alam sekitar telah memberi inspirasi kepada penyelidik untuk mencari pengganti bagi penggunaan sebatian organik meruap dalam pemprosesan polimer. Baru-baru ini, cecair ionik telah digunakan sebagai pelarut untuk melarutkan polimer boleh terbiodegradasi semula jadi dan sintetik kerana ia tidak meruap, boleh dikitar semula, dan tidak mudah terbakar. Ia juga telah digunakan untuk menyediakan gentian putaran elektro daripada polimer boleh terbiodegradasi. Dalam ulasan ringkas ini, contoh polimer boleh terbiodegradasi semula jadi dan sintetik yang biasanya digunakan sebagai bahan untuk penyediaan gentian putaran elektro ditunjukkan. Di samping itu, contoh cecair ionik yang digunakan dalam pemutaran elektro polimer boleh terbiodegradasi juga dipaparkan. Tambahan pula, penyediaan larutan pemutaran elektro polimer boleh terbiodegradasi menggunakan cecair ionik ditunjukkan. Selain itu, sifat gentian polimer boleh terbiodegradasi putaran elektro dibantu oleh cecair ionik yang berbeza juga diulas secara ringkas. Selain itu, maklumat yang diperoleh daripada ulasan ini memberikan pemahaman yang lebih mendalam tentang penyediaan larutan pemutaran elektro dan sifat penting gentian polimer boleh terbiodegradasi putaran elektro. Ringkasnya, ulasan ringkas ini mendapati bahawa fungsi berbeza (pelarut atau bahan tambahan) cecair ionik boleh memberikan sifat yang berbeza kepada gentian putaran elektro.

Sila klik di sini untuk mendapatkan jurnal sepenuhnya

Tarikh Input: 07/10/2022 | Kemaskini: 07/10/2022 | maznaliza

SXEZDAp~