Mempromosi Projek Pembangunan Koridor Pembangunan Sabah (SDC) | INSTITUT PERHUTANAN TROPIKA DAN PRODUK HUTAN
» BERITA » Mempromosi projek pembangunan Koridor Pembangunan Sabah (SDC)

Mempromosi projek pembangunan Koridor Pembangunan Sabah (SDC)

Kota Kinabalu, Sabah - Tujuh penyelidik dari INTROP melawat Lembaga Pembangunan Ekonomi dan Pelaburan Sabah (SEDIA) pada 24hb Mei 2019. Mesyuarat itu dihadiri oleh Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) SEDIA, Ybhg. Datuk Dr. Mohd Yaakub Hj. Johari, dan Eksekutif dari pelbagai bahagian. SEDIA ditubuhkan untuk mempromosikan dan mempercepatkan pembangunan Koridor Pembangunan Sabah (SDC) ke dalam rantau ekonomi utama dan sebagai destinasi pelaburan pilihan, tenaga kerja dan kehidupan; dan untuk memastikan pembangunan sosial dan pembangunan yang mampan sebagai keutamaan sementara memacu pertumbuhan ekonomi di SDC. Pertemuan ini adalah untuk membincangkan potensi kerjasama masa hadapan dalam aktiviti penyelidikan dan program komuniti yang berkaitan dengan sumber semula jadi.

Tarikh Input: 22/07/2019 | Kemaskini: 22/07/2019 | norfaryanti

SXDdFAx~