Perkukuhkan Kemahiran Dalam Industri Berasaskan Kayu | INSTITUT PERHUTANAN TROPIKA DAN PRODUK HUTAN
» BERITA » Perkukuhkan kemahiran dalam industri berasaskan kayu

Perkukuhkan kemahiran dalam industri berasaskan kayu

Kota Kinabalu, Sabah - Tujuh penyelidik INTROP telah melawat Pusat Pembangunan Kemahiran Industri Kayu (WISDEC) pada 21 Mei 2019 di Kota Kinabalu. Perwakilan INTROP diberi taklimat oleh pegawai WISDEC mengenai latihan yang mereka tawarkan secara khusus kepada pembangunan produk berasaskan kayu. Lawatan ini termasuk lawatan ke makmal dan kawasan bengkel untuk melihat kemudahan dan produk yang  pelatih mereka jalankan. WISDEC sebagai agensi latihan di bawah Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia (MTIB) telah ditubuhkan pada Rancangan Malaysia Keenam (1991-1995) untuk menjalankan latihan teknikal, membantu dalam pembangunan produk, menganjurkan reka bentuk perabot, dan menyelaraskan Pertandingan Kemahiran Malaysia. Semasa lawatan itu, kedua-dua pihak membincangkan dan bertukar pandangan dan pengalaman mengenai bagaimana untuk mengukuhkan kemahiran para pelatih dan pekerja dalam industri berasaskan kayu.

Tarikh Input: 22/07/2019 | Kemaskini: 22/07/2019 | norfaryanti

SXDdRA3~